😍 Ďakujeme za vašu dôveru! Aktuálne ideme na 100% a tešíme sa veľkému záujmu. 🎂 Aby sme dokázali vyrobiť všetky vaše objednávky načas, kvalitne a s úsmevom, museli sme dočasne obmedziť dostuponosť niektorých produktov. 😏 Za spôsobené komplikácie sa vopred ospravedlňujeme a ako malý bonus prikladáme kupón na -3% zľavu s kódom “DAKUJEME” platný do 9.4.🥳

1. Rok Down! Covid Bilancia

Rok Down!

V tomto blogu sa dočítate:
  • čo nám Covid-19 dal a čo nám vzal
  • aké obdobie sme porovnavávali
  • ako sa menili štatistiky
  • aké novinky pripravujeme
 
V úvode roka býva pekným zvykom, že firmy bilancujú a hodnotia uplynulé obdobie. Je to príležitosť obhliadnuť sa späť, častokrát aj verejne informovať o dosiahnutých úspechoch, splnených cieľoch, či naopak identifikovať a priznať aj slabšie miesta a neúspechy.
 
Dnes je to presne rok, už celý dlhý rok od 13.3.2020, teda od zavedenia celoplošných obmedzení v súvislosti s príchodom pandémie Covid -19. Dátum, ktorý si ešte dlho budeme pamätať a ktorý žial pochoval nielen gastro na slovenskej scéne.
 
Preto pri príležitosti výročia sme sa rozhodli posvietiť si na obdobie 12 mesiacov pred príchodom pandémie Covid -19 a rok fungovania v čase pandémie. Konkrétne sme sa zamerali na obdobie od 03-2019 do 02-2020 a porovnali sme ho s obdobím roka počas trvania pandémie od 03-2020 do 02-2021. 
 
medziročný rast a pokles podiel na obrate  
 
Gastro padlo 
 
Nie je žiadnym tajomstvom, že pred príchodom pandémie boli potreby segmentu B2B (teda distribúcia a zásobovanie kaviarní, cukrární, hotelov..) jednou z našich hlavných priorít. Na obchodných stretnutiach sme neraz používali termín full- servisová cukrárenská výroba s celoročnou dostupnosťou, bez výpadkov, výhovoriek a kompromisov. Denne sme s čerstvými koláčikmi zásobovali naprieč celým Slovenskom aj viac ako 60 prevádzok, rekordy sme prepisovali z mesiaca na mesiac, mali sme veľké plány, silných partnerov a dobre rozohraté karty.
Až do piatka 13teho v marci 2020. V ten týždeň bolo zrušených viac ako 60 objednávok. Približne 300 toriet, ktoré boli vyrobené, zaradené do výroby alebo ich výroba už začala, stratilo svojho majiteľa z večera do rána. Zavládol zmätok a prišla neistota. Veľa prevádzok sa už nikdy viac neozvalo, veľa prevádzok natrvalo zatvorilo. Na výrobe sme prešli z plnej dvojsmennej prevádzky len na jednu neúplnú smenu. Ruch na výrobe stíchol. 
 
Toto nám nevyšlo
 
Proces príprav na získanie certifikatu IFS bol pozastavený. Automatizácia procesu krájania bola odložená, už zasa. Investícia do Karola, tak voláme robota, ktorý nám už tento rok mal výrazne urýchliť a spresniť proces krájania sa odložil na neurčito. 
Implementovanie nového odmeňovacieho systému na výrobe sa nepodarilo uzavrieť a musí počkať. Hodnotiť KPI v núdzovom režime nemá zmysel. Planovaný prechod na 7 dňovú prevádzku a zapojenie supervisorov stratilo opodstatnenie a bolo odložené na neurčito. Bola prerušená externá distribúcia naprieč Slovenskom. Optimalizácia mzdy postihla všetkých naprieč celou organizáciou. Už to bude skoro rok, čo naši najsilnejší odberatelia a kľúčový partneri majú zatvorené prevádzky.
 
B2B vyroba  
 
 
Zmena je život
 
Neustála transformácia a zmena sa stali našou dennou rutinou. Pozornosť sme upriamili na B2C, teda koncového zákazníka, našich fanúšikov a predaj cez online. Energiu sme venovali príprave novej, v poradí 4 verzie e-shopu, ktorý sme spustili v Apríli 2020. Automatizovali sme spracovanie online objednávok. Vytvorili sme nové mix torty, menšie balenia a varianty produktov, znížili hodnotu minimálnej objednávky. Historicky prvýkrát sme zrušili poplatok za doručenie na adresu. Naše odberné miesto v Petržalke sa konečne dočkalo terminálu, platba na dobierku bola pre minimalizovanie manipulácie s hotovosťou kompletne zrušená.
Podpora a pozitívna spätná väzba prišla okamžite. Za rok v pandémii sme dostali viac ako 280 pozitívnych recenzií od zákazníkov a počet online objednávok je dnes násobne väčší ako pred rokom. 
 
Stále objavujeme nové možnosti, ako byť lepší a bližšie ku zákazníkovi. Aj preto si dnes môžete nechať doručiť vaše torty na "odberné miesta" už aj v Senci, Trnave a čoskoro aj v Šamoríne.
 
e commerce (1) doprava  
 
Na čo sa môžete tešit v roku 2021? 
 
No predsa na vakcínu. Ale teraz vážne. 
  • Už čoskoro predstavíme nové portfólio. Veľkú pozornosť sme venovali vývoju vegánskych pečených toriet a vylaďovaniu receptúr. Búrali sme zaužívané stereotypy a preto sa už celkom tešíme aj na vašu spätnú väzbu. 
  • Ako sme už avízovali, koncom Apríla pribudne na mape našich odberných miest aj Šamorín. Cukráreň s výberovou kávou, zmrzlinou, to všetko pod značkou Cukrari.sk. 
  • Usilovne pracujeme aj na nových produktových fotkách a katalógu, ktorý uzrie svetlo sveta už v Máji. 
  • Vytvorili sme prvú sériu atyp toriet, ktoré si budete mocť objednať priamo na eshope a ktoré budú v našej stálej ponuke. 
  • Najlepšie na koniec. Ku našim koláčikom a kávičke pribudne další produkt z našej dielne! Už túto sezónu vám predstavíme našu zmrzlinu. Bude dostupná online, ale aj offline, bude na každom našom odbernom mieste, bude výborná, bude kvalitná a bude aj vegánska. 

 

infografika Rok down